Problem with PHP PEAR Mail

I am trying to use PEAR Mail to send using an external smtp server. It seems to hang for a while, then the script ends. It outputs all of my “echo” statements up till the one after the send. Nothing is output past the echo that says “before send”. Can anyone tell me what might be wrong here? (dummy values substituted for smtp values). Mail is not being sent. Thanks for helping!

echo "start";
$n = $_POST['txtName'];
$e = $_POST['txtEmail'];
$t = 'Kenny <[email protected]>';
$f = 'Kenny <[email protected]>';
$s = 'CPA TEST';
$b = "name: $n email: $e"; 

include("mail.php");
echo "after include";
/* mail setup recipients, subject etc */
$recipients = $t;
$headers["From"] = $f;
$headers["To"] = $t;
$headers["Subject"] = $s;
$mailmsg = $b;
/* SMTP server name, port, user/passwd */
$smtpinfo["host"] = "my_smtp_host";
$smtpinfo["port"] = "25";
$smtpinfo["auth"] = true;
$smtpinfo["username"] = "my_email";
$smtpinfo["password"] = "my_password";
echo "before object";
/* Create the mail object using the Mail::factory method */
$mail_object =& Mail::factory("smtp", $smtpinfo);
echo "before send";
/* Ok send mail */
$send = $mail_object->send($recipients, $headers, $mailmsg);
echo "after send";
if (PEAR::isError($send)) { print($send->getMessage());}else{print "end";} 
echo "done";

Answer

Try this to ensure your mail is working:

<?php
require_once "Mail.php";

$from = "Sandra Sender <[email protected]>";
$to = "Ramona Recipient <[email protected]>";
$subject = "Hi!";
$body = "Hi,nnHow are you?";

$host = "mail.example.com";
$username = "smtp_username";
$password = "smtp_password";

$headers = array ('From' => $from,
  'To' => $to,
  'Subject' => $subject);
$smtp = Mail::factory('smtp',
  array ('host' => $host,
    'auth' => true,
    'username' => $username,
    'password' => $password));

$mail = $smtp->send($to, $headers, $body);

if (PEAR::isError($mail)) {
  echo("<p>" . $mail->getMessage() . "</p>");
 } else {
  echo("<p>Message successfully sent!</p>");
 }
?>

If this does not work then you will need to check your PHP Configuration.

See http://php.net/manual/en/function.mail.php for more information.